Zakitó

Zeelenberg Architectuur Woordmerk

 

“Waar herinneringen worden gemaakt.”

 

jan-paul bron
architect en eigenaar van Zeelenberg Architectuur

1
planconepten

Zakitó

Westelijk van de Curaçaose hoofdstad Willemstad, grenzend aan de Caraïbische Zee, ligt het gebied Zakitó. Een industriegebied met recreatievoorzieningen, verwilderde mangroven, riffen en lagunes.

De visie die de regering van Curaçao voor Zakitó heeft, omvat een recreatief, waterrijk landschap voor toeristen en de lokale bewoners, met behoud van de bestaande natuurwaarde en historische objecten.

Zakitó is verdeeld in drie deelgebieden met ieder hun eigen mogelijkheden en kernwaarden. Ons plan is erop gericht om deze elementen te benutten, te versterken en samen te laten werken.

De vervuiling in en rond de mangroves en lagune is een van de grote uitdagingen van dit gebied. Nieuwe wateraansluitingen zorgen voor de nodige doorstroming van de watergebieden. Dit komt de aanwezige flora en fauna ten goede.

Het terugbrengen van een gezonde biotoop, vergroten van de biodiversiteit, wonen en verblijven aan het water en het creëren van werkgelegenheid voor de lokale bevolking; ons masterplan bevat een totaalconcept.

2
impressie

  locatie
  Curaçao, Willemstad

  realisatie

  opdrachtgever
  eigen initiatief

  geleverde diensten
  haalbaarheidsstudie
  planconcept
  landschapsontwerp
  architectuur

   

  3
  projecten
  4
  interesse

  U gelooft in uw project, wij geloven in onze projectfilosofie. Voor een dynamische combinatie: 0187- 68 12 22