Verrijking van historische dorpskern

Verrijking van historische dorpskern
23 januari 2020 Jan-Paul Bron

Zeelenberg Architectuur Woordmerk

1
nieuws

Verrijking van historische dorpskern

Libaquin Renesse is een project op een levendige locatie. Jan-Paul Bron van Zeelenberg Architectuur heeft met passie aan het ontwerp gewerkt: “Hier hebben het hele dorp en de badgasten plezier van.”

leestijd: 2 min

Jan-Paul Bron
20 januari 2020
nieuws

Het project omvat een complex met winkels, bedrijfsruimtes en woningen nabij het dorpscentrum van Renesse. Kenmerkend voor dit centrum zijn panden uit verschillende tijdperken en in verschillende stijlen, met een grote variëteit in o.a. raamhoogtes en materialen. Hoe sluit je als architect daarbij aan? “Zonder historiserend te ontwerpen, heb ik variatie gezocht, bijvoorbeeld in materialen en gevelverdelingen. Met een afwisseling van nostalgische en modernere elementen en materialen, zoals mooie, grote balkons en bescheiden loggia’s.” 

Figuur 1 – Het Libaquin complex met winkels, bedrijfsruimtes en woningen nabij het dorpscentrum van Renesse. Fotografie door Libaquin

Lees het volledige artikel op de website van de Nederlandse Bouw Documentatie of bezoek de projectsite van Libaquin voor meer informatie.

000