‘People, Planet en Prosperity’-filosofie vormt het Terhills Centrumgebouw.

‘People, Planet en Prosperity’-filosofie vormt het Terhills Centrumgebouw.
26 januari 2021 Jan-Paul Bron
'People Planet Prosperity'-filosofie leidraad bij de ontwikkeling van het (Center Parcs) Terhills Centrumgebouw

Zeelenberg Architectuur Woordmerk

1
nieuws

‘People, Planet en Prosperity’-filosofie vormt het Terhills Centrumgebouw.

Zeelenberg Architectuur en landschapsarchitect Jean Henkens (CenterParcs) zijn het ontwerpteam verantwoordelijk voor het conceptdesign van de 250 waterfrontvilla’s en de countryclub, de aquagarden, de welcomelodge en de kidsfarm.

leestijd: 3 min

Jan-Paul Bron
26 januari 2021
nieuws

Jan-Paul Bron (Zeelenberg Architectuur) “In een relatief korte tijd van vier maanden is het concept tot stand gekomen. Getracht is om de unieke potenties van de voormalige Minesite aan te boren met het doel een bijzondere bestemming te creëren die aansluit bij de vakantiedromen van mensen. Cruciaal is de kwaliteitsbeleving van de natuur en niet het realiseren van beeldbepalende architectuur.”

Figuur 1 – Een conceptschets voor Center Parcs Terhills bedacht vanuit de ‘People, Planet en Prosperity’-filosofie (3 P’s). 

Jan-Paul Bron legt uit dat bij het ontwerp is uitgegaan van de projectfilosofie van de 3 P’s: People, Planet en Prosperity. “We wilden aansluiten bij de vakantiedromen van volwassenen en kinderen. Daarbij hebben we ernaar gestreefd om ruimte te creëren voor de inheemse natuur, de toepassing van circulaire bouwmaterialen en het gebruik van vernieuwbare energie. De laatste P staat voor voorspoed die het project voor de regio moet brengen. Naast de gewenste nieuwe werkgelegenheid (van mijnbouw naar toerisme & hospitality) is getracht het plan zo openbaar mogelijk te ontwerpen, zodat ook de lokale bevolking kan genieten van het plan.”

Lees het volledige artikel op de website van de Pretwerk.nl, lees meer over onze projectfilosofie of bekijk het project Terhills op onze website.

000